Magyar Posta – Új Kereskedelmi szabályozás

Magyar posta

Az SSL tanúsítvány alapjai

2024 márciusától jelentős változások lépnek életbe a magyar e-kereskedelmi szektorban, amely minden hazánkban tevékenykedő webáruházat érint. A 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet legfrissebb módosítása értelmében kötelezővé válik a Magyar Posta Zrt. (MPL) postai szolgáltatásainak integrálása az online kereskedelmi platformokon. Ez az intézkedés új követelmények elé állítja a kereskedőket, akiknek mostantól biztosítaniuk kell, hogy vásárlóik választhassanak a Magyar Posta kézbesítési opciói közül.

A törvényi változások alapjai

A törvény módosítása egy új paragrafust vezet be, amely kifejezetten arra kötelezi a webáruházakat, hogy a távollévők között kötött szerződések alapján kínáljanak lehetőséget a Magyar Posta szolgáltatásainak igénybevételére. Ez azt jelenti, hogy 2024. március 28-tól minden Magyarországon értékesítő webshopnak fel kell kínálnia az MPL szolgáltatásait, mint az áruk kézbesítésének egyik módját.

Miért fontos ez a változás?

Ez a jogszabályi változás nemcsak hogy növeli a fogyasztói választékot, de garantálja a Magyar Posta szolgáltatásainak széleskörű elérhetőségét is. Fontos megjegyezni, hogy a rendelet nem szabja meg a Magyar Postát mint kizárólagos szállítói opciót, így a webáruházak továbbra is szabadon választhatnak más kézbesítési szolgáltatások közül.

Az MPL díjszabása és kötelezettségek

A Magyar Posta aktuális díjszabása szerint a kézbesítési költségek a következőképpen alakulnak:

  • Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítés: bruttó 990 Ft.
  • Háznál történő kézbesítés: 0-10 kg között bruttó 1990 Ft, 10-20 kg között 2990 Ft, míg 20-40 kg között 5990 Ft.

Webáruházak számára elengedhetetlen, hogy ezeket az információkat egyértelműen és pontosan tüntessék fel, függetlenül attól, hogy áll-e fenn egyedi megállapodásuk a Magyar Postával.

Lehetőségek és kihívások

Miközben ez a változás új kötelezettségeket ró a webáruházakra, számos lehetőséget is kínál. A Magyar Posta által kínált széleskörű szolgáltatások és az egyedi szerződések révén a webáruházak testreszabhatják kínálatukat, és versenyképes szolgáltatásokat nyújthatnak vásárlóiknak.

Integráció az Elitring csapatával

Az Elitring csapata készen áll arra, hogy segítse az ügyfeleket az új szabályozásnak megfelelő webáruházak kialakításában. Szakértőink gyorsan és hatékonyan integrálják a Magyar Posta szolgáltatásait, így biztosítva, hogy webáruháza zökkenőmentesen működjön az új előírások mellett.

Keressen minket

Készen áll a változásra? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és kezdjük meg az együttműködést, hogy vállalkozása elérje a kívánt sikereket!

Kövess minket:

Név *
Telefonszám *
Email *
Tárgy
Üzenet
Adatkezelési nyilatkozat *